måndag 11 februari 2013

SEMLOR

Imorgon ska jag för först gången prova att baka glutenfria semlor. För att det är ju faktiskt fettisdagen. Jag är själv helt såld på allt som är sött. Så imorgon är dagen då jag ska försöka att baka semlor. Wish me good luck, I probably need it. Jag har letat upp ett recept från Semper som är ett företag som tillverka glutenfria produkter. Nu blir jag bara mer och mer sugen på semlor, ge mig imorgon.

Slätabullar
50g smör
1/2 pkt jäst
2 1/2 dl mjölk
1/2 socker
2 krm salt 
1 tsk stött kardemumma 
7 dl glutenfritt mjöl
Smält fettet och tillsätt mjölk och låt bli ljummet. Rör ut jästen.
Blanda i socker, salt och kardemumma. Sedan arbetar du in 5 1/2 dl av mjölet.
Låt jäsa i 30 minuter under bakduk. Tillsätt resten av mjölet och arbeta ihop degen. 
Dela degen i 12 bitar och forma till runda bollar, låt jäsa övertäcka på plåt i 20 minuter. 
Pensla med vatten och låt grädda i 250 grader i ca 8 minuter. 
Låt bullarna kallna sen är det bara att fylla dem. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar