tisdag 12 februari 2013

GLUTENFRI SEMLA





Jag har bakat glutenfria semlor för första gången och jag blev väldigt nöjd. Men dem kunde
ha varit lite finare men jag ska inte klaga. Nu ska jag snart mumsa i mig en semla men ett
recept kommer nedan.

Ingredienser: 
100g smör
3 dl mjölk
1 pkt jäst 
1 ägg
3/4 dl socker
1/2 salt 
1/2 stött kardemumma 
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk 
10 dl glutenfritt mjöl
1 ägg till pensling 

Smält smöret och tillsätt mjölken. Vid ca 37 grader så blandar du i jästen. Tillsätt ägg, socker, salt och kardemumma. 
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och fiberhusk. Spara lite mjöl till utbakning. 
Täck över och låt jäsa i 30 min. 
Ta upp degen och knåda den på ett mjölat bakbord. 
Dela i 12 delar och rulla till bollar. Låt jäsa ytterliggare 30 min övertäckta på bakplåt. 
Pensla med vispat ägg. 
Grädda i 250 grader i ca 7-8 minuter. 
När bullarna har gräddat klart låt dem svalna. Skär sedan upp locket och fyll med 
mandelmassa och spritsa med grädde och toppa med lite florsocker. 
Färdigt att servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar