Jag har bakat glutenfria semlor för första gången och jag blev väldigt nöjd. Men dem kunde
ha varit lite finare men jag ska inte klaga. Nu ska jag snart mumsa i mig en semla men ett
recept kommer nedan.
Ingredienser:
ha varit lite finare men jag ska inte klaga. Nu ska jag snart mumsa i mig en semla men ett
recept kommer nedan.
Ingredienser:
100g smör
3 dl mjölk
1 pkt jäst
1 ägg
3/4 dl socker
1/2 salt
1/2 stött kardemumma
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
10 dl glutenfritt mjöl
1 ägg till pensling
Smält smöret och tillsätt mjölken. Vid ca 37 grader så blandar du i jästen. Tillsätt ägg, socker, salt och kardemumma.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och fiberhusk. Spara lite mjöl till utbakning.
Täck över och låt jäsa i 30 min.
Ta upp degen och knåda den på ett mjölat bakbord.
Dela i 12 delar och rulla till bollar. Låt jäsa ytterliggare 30 min övertäckta på bakplåt.
Pensla med vispat ägg.
Grädda i 250 grader i ca 7-8 minuter.
När bullarna har gräddat klart låt dem svalna. Skär sedan upp locket och fyll med
mandelmassa och spritsa med grädde och toppa med lite florsocker.
Färdigt att servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar