tisdag 19 februari 2013

PIZZA


Jag har också bakat pizza till kvällsmat. Åh, vad gott det var. Jättegott verkligen. Jag njöt fullt ut. Det tog 
dock tid men det var det värt. 
Recept:
2 dl rismjöl
2 dl sojamjöl
2 dl potatismjöl 
1/2 dl fiber husk
1/2 pofiber
lite salt
50 g jäst 
3 1/2 dl vatten 
50 g smör

Bland ihop alla ingredienser och låt jäsa i 45 minuter. Baka ut till 6 st små pizzor eller 3 större, eller vad man själv känner för.
själv vill. Lägga på toppingen och grädda i ca 15 minuter. 

Vad man lägger på pizzan är upp till en själv men mitt tips är, en god och kryddig tomatsås. Lägg på mycket
ost och sedan också mozarella. Färska grönsaker som tomat, svamp och rödlök tycker jag själv är väldigt
gott på pizza. När pizzan är gräddad kan man lägga på lite ruccola för att ge pizzan en lite fräschare smak. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar