söndag 20 januari 2013

GLUTENFRI LIMPA




Idag har jag bakat lite glutenfritt bröd, en limpa med morot i. Den blev jättegod och saftig. När jag bakar glutenfritt bröd har jag oftast svårt att få det fluffigt och saftigt men idag hade jag tur att det blev som jag ville.
Receptet:
Blanda vattnet och jästen, sen blandar man i resten av ingredienserna. Smörj en 2 l form och lägg i smeten. Låt jäsa under bakduk i 30 min och grädda i 25 min på 200 grader. 
25 g jäst
4 dl ljummet vatten
0,5 dl matolja
1 paket mix med fiber av semper
1 tsk salt 
plus den smaken man vill ha, jag tog morot. Har även använt brödkryddor eller valnötter, man kan också göra det lite mer matigt och använda fetaost, soltorkade tomater eller/och oliver. Man kan i princip ta det man tycker passar och är gott. Jag funderar på att göra en limpa med kanel och russin. Visste låter det spännade. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar